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  • 성수동 일본 스타일 빵집, '키 베이커리' (Ki Bakery: A Japanese-Style Bakery in Seongsu-dong)
    빵 이야기 2024. 6. 3. 15:37
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    성수동에서 오래된 일본 스타일 빵집, '키 베이커리'를 소개합니다. 

    Introducing "Ki Bakery," a long-standing Japanese-style bakery located in Seongsu-dong.

    1. 위치 (Lacation)

    키베이커리-매장-왼관-이미지
    키 베이커리 외관

    성수동 메인 연무장길에서 쌀짝 벗어난 쪽에 자그맣게 있는 빵집. 성수동이 핫해지기 전부터 이곳에서 묵묵히 빵집을 운영하던 곳입니다. 한 3년 전쯤 우연히 이 가게를 발견하고 종종 빵을 구매하러 들르곤 했는데요, 그 당시 사유리 님의 싸인도 볼 수 있었어요. 그만큼 단골도 많은 빵집이고요. 인테리어가 화려하거나 트렌디한 컨셉은 아니지만 빵 맛만큼은 변함없는 곳입니다. 지금은 세븐틴도 다녀가고 일본 매거진 JTB에 소개되어 외국인 분들이 줄을 서 있기도 합니다.

     

    📍서울 성동구 성수일로 11-2 

     

    Ki Bakery is a small bakery tucked away just off the main Yeonmujang-gil in Seongsu-dong. It has been quietly operating here long before Seongsu-dong became the trendy spot it is today. About three years ago, I stumbled upon this bakery and have been returning regularly to buy their bread. Back then, I even spotted a signature from Sayuri, which shows how popular the place is among regulars. The interior isn't flashy or trendy, but the taste of the bread has remained consistently good over the years. Nowadays, even members of Seventeen have visited, and the bakery has been featured in the Japanese magazine JTB, attracting lines of foreign customers.

     

    📍11-2, Seongsuil-ro, Seongdong-gu, Seoul

     

    2. 메뉴 & 가격 (Menu & Prices)

    키베이커리-내부-이미지키베이커리-앙금빵-이미지

     

    키베이커리-오사카치즈케이크-이미지
    키베이커리 오사카 케이크

     

    메뉴는 타르트, 소금빵, 크림빵, 메론빵, 치즈케익 등이 있습니다. 대표 메뉴는 오사카 치즈케이크와 앙금빵, 치즈타르트예요. 

     

    앙금빵 10 세트 22,000

    오사카 치즈케이크 15,000

    치즈타르트 6 세트 17,000

    슈크림빵 3,000

    시오빵 3,500

    메론빵 3,500

     

    The menu includes tarts, salted bread, cream buns, melon bread, and cheesecake. The signature items are the Osaka cheesecake, red bean bun, and cheese tart.

    • Red bean buns (set of 10): 22,000 KRW
    • Osaka cheesecake: 15,000 KRW
    • Cheese tarts (set of 6): 17,000 KRW
    • Cream bun: 3,000 KRW
    • Salted bread: 3,500 KRW
    • Melon bread: 3,500 KRW

    3. 맛 (Taste)

    키베이커리-메론빵-이미지키베이커리-소금빵-이미지
    키베이커리 메론빵과 시오빵

     

    빵빵녀의 추천은 메론빵 > 크림빵 > 초코빵 > 소금빵 > 타르트 > 치즈케이크 순입니다. 결론은 모두 맛있어요.

    오사카 치즈케이크가 대표 메뉴이지만 저는 메론빵의 향과 달달함이 좋고 크림빵, 초코빵의 크림들도 너무 부드러워 한입 베어먹는 순간 행복해지는 느낌입니다. 치즈케이크는 엄청 꾸덕한 맛은 아니고 거의 시트 케이크에 가까운데 엄청 부드러워요. 저처럼 치즈를 별로 안 좋아하는 분들도 부담 없이 먹을 수 있어요. 가격도 좋아서 종종 친구들과 와인 마실 때 사곤합니다. 외국인 분들에게는 일본 매거진에 소개된 메론빵과 초코빵이 인기라고 합니다. 한번 가본다면 계속 가고 싶은 곳! 일본 스타일의 빵을 좋아하신다면 방문해 보시길 바랍니다!

     

    My recommendations, in order, are melon bread > cream bun > chocolate bun > salted bread > tart > cheesecake. In short, everything is delicious. While the Osaka cheesecake is the signature item, I particularly enjoy the fragrance and sweetness of the melon bread, and the cream in the cream and chocolate buns is so smooth that just one bite brings a feeling of happiness. The cheesecake is not overly dense, more like a soft sponge cake, which makes it easy to enjoy even for those who aren't big fans of cheese like me. The prices are also reasonable, so I often buy them when having wine with friends. For foreign visitors, the melon bread and chocolate bun, as featured in the Japanese magazine, are particularly popular. It's a place you'll want to return to once you've been! If you enjoy Japanese-style bread, I highly recommend a visit!

     

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