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  • 하루 7천개 파는 소금빵 맛집 '자연도 소금빵' ( The Bakery Selling 7,000 Salted Breads a Day 'jayeondo salt bread')
    빵 이야기 2024. 5. 29. 12:52
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    소금빵 많이 좋아하시죠? 저도 소금빵 매니아인데요

    당일 생산, 당일 판매를 원칙으로 하루 7천개 파는 소금빵 맛집 '자연도 소금빵'에 다녀왔습니다. 

     

    Are you a fan of salted bread? I am too, and as a salted bread enthusiast, I recently visited "Jayeondo Salt Bread," a bakery known for selling 7,000 salted breads daily, with a strict policy of producing and selling the same day.

    1. 위치 (Location)

    자연도-소금빵-간판-이미지자연도-소금빵-간판-이미지

     

    자연도 소금빵은 영종도에서 시작되었고, 현재 여러 지점이 있지만 저는 성수점에 다녀왔어요.

    참고로 '자연도'는 영종도의 옛 이름이라고 합니다. 성수점은 모퉁이에 있는데 감성적인 인테리어가 돋보입니다.

     📍 서울 성동구 연무장길 56-1 1층

     

    Jayeondo Salt Bread originally started in Yeongjongdo and now has multiple locations, but I visited the Seongsu branch. Fun fact: "Jayeondo" is the old name for Yeongjongdo. The Seongsu location is on a corner and stands out with its charming, sentimental interior design.

    📍 56-1, Yeonmujang-gil, Seongdong-gu, Seoul

     

    2. 메뉴 & 가격 (Menu & Prices)

    자연도-소금빵-메뉴-패키지

     

    메뉴는 소금빵 단일 메뉴이고 4개 1세트 구성으로만 구매할 수 있어요. 금액은 1세트에 12,000입니다. 

    음료도 판매하지 않고 오직 소금빵 한 가지만 판매하고 있어요. 그만큼 맛과 재료에 대한 자부심도 느낄 수 있었습니다. 

     

    The menu is limited to a single item—salted bread. It can only be purchased in a set of four for 12,000 KRW. They don't sell any drinks or other items, just the salted bread. This simplicity reflects their pride in the quality and ingredients of their product.

    3.맛 (Taste)

    자연도-소금빵-빵-이미지

    자연도 소금빵은 캐나다산 최고 등급 밀과 프랑스 품질 인증 버터, 서해 천일염으로 만든다고 합니다. 

    그래서인지 담백하면서도 버터의 풍부한 맛이 잘 어우러집니다. 

     

    Jayeondo Salt Bread is made with top-grade Canadian flour, French-certified butter, and West Sea sun-dried salt. The result is a harmonious blend of mild flavor and rich buttery goodness.

    4. 기타  (Additional Notes)

    자연도-소금빵-패키지-이미지

     

    재료와 맛에 정성을 다해서인지 사람들이 그 맛을 알아보는 것 같습니다. 최근에는 외국인들에게도 알려졌는지 많이 오시더라고요.

    평일에도 웨이팅은 필수였습니다. 키오스크로 주문하고 대기해서 빵을 받아야 하는 데 꽤 시간이 걸렸어요. 그만큼 인기가 많다는 거겠죠?

    패키지도 소금빵처럼 군더더기가 없고 단백합니다. 선물용으로도 추천드려요. 줄을 서야 하는 번거로움도 있지만 받는 분이 분명 좋아할 거에요.

     

    It seems that people truly appreciate the care and quality that goes into these breads. Lately, I've noticed an increase in foreign customers as well. Even on weekdays, there's always a wait. You order via a kiosk and then wait to pick up your bread, which can take some time—but it shows just how popular the place is. The packaging is as simple and unadorned as the salted bread itself, making it a great gift option. While waiting in line might be a bit of a hassle, the recipient will surely appreciate it.

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